Trzy dni temu robiłam leczo. Miałam kabaczka w domu i postanowiłam,
że trzeba go wykorzystać..ubrałam się i poszłam do sklepu po resztę produktów,
które sobie 'wymyśliłam'?! Wystarczy wszystko oddzielnie podsmażyć,
wrzucić do garnka (lub brytfanki), zagotować i doprawić.
Kto wie, może i Wy spróbujecie je wykonać?
Wszystko co znajduje się na patelni - podsmażamy na maśle!
Na początku kabaczka obieramy, wycinamy miąższ, myjemy i kroimy w kostkę.
Pieczarki myjemy, kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną cebulę doprawiając
vegetą i solą.
Zawartość patelni wrzucamy do naszego podsmażonego kabaczka,
dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Podsmażamy kiełbasę i paprykę surową (oddzielnie).
Miałam w domu pomidory w puszce, więc postanowiłam
je tutaj wykorzystać dodając do nich posiekany ząbek czosnku,
szczyptę soli i oregano suszone.
Koniec smażenia, przechodzimy do doprawiania, gotowania i...jedzenia!
Ja użyłam: pieprzu, papryki ostrej mielonej, soli, oregano suszonego i cukru.
Pamiętajcie o przecieru pomidorowym.
Całość wstawiamy na mały ogień, często mieszamy.
Jeśli lubicie bardziej 'wodniste' możecie dodać przegotowanej wody.
Smacznego! :)
Wygląda smakowicie, muszę spróbować ;)
OdpowiedzUsuńKiedy jemy to leczo? 😁
OdpowiedzUsuńJuż zjedzone :)
Usuńmniam:D ale wolę leczo z papryki
OdpowiedzUsuń/ halvmaner blog
Wyglada bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńhttp://www.flarri.com/
Takiego wpisu się nie spodziewałam na Twoim blogu. Poważnie!
OdpowiedzUsuńBardzo miło mnie zaskoczyłaś, bo uwielbiam gotować i mam już plan co zrobię w tym tygodniu na obiad! :) Oby było smaczne jak wygląda, też nie lubię wodnistego więc zrobię krok w krok jak pokazałaś, smacznego!
muszę spróbować :) a jakbym dodała kukurydzę?
OdpowiedzUsuńJeśli lubisz, to czemu nie :)
OdpowiedzUsuńczekam na fotkę^
co to za firma patelni na której podsmażałaś wszystko?
OdpowiedzUsuńAmbition 😃
Usuń