6 wrz 2017

MOJE PIERWSZE LECZO

 

Trzy dni temu robiłam leczo. Miałam kabaczka w domu i postanowiłam,
że trzeba go wykorzystać..ubrałam się i poszłam do sklepu po resztę produktów,
które sobie 'wymyśliłam'?! Wystarczy wszystko oddzielnie podsmażyć, 
wrzucić do garnka (lub brytfanki), zagotować i doprawić. 
Kto wie, może i Wy spróbujecie je wykonać?

Wszystko co znajduje się na patelni - podsmażamy na maśle!

Na początku kabaczka obieramy, wycinamy miąższ, myjemy i kroimy w kostkę.


Pieczarki myjemy, kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną cebulę doprawiając
vegetą i solą.
 

 Zawartość patelni wrzucamy do naszego podsmażonego kabaczka,
dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.


Podsmażamy kiełbasę i paprykę surową (oddzielnie).

Miałam w domu pomidory w puszce, więc postanowiłam 
je tutaj wykorzystać dodając do nich posiekany ząbek czosnku,
szczyptę soli i oregano suszone. 


Koniec smażenia, przechodzimy do doprawiania, gotowania i...jedzenia!
Ja użyłam: pieprzu, papryki ostrej mielonej, soli, oregano suszonego i cukru.
Pamiętajcie o przecieru pomidorowym.
Całość wstawiamy na mały ogień, często mieszamy. 
Jeśli lubicie bardziej 'wodniste' możecie dodać przegotowanej wody.


Smacznego! :)

10 komentarzy:

  1. Wygląda smakowicie, muszę spróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kiedy jemy to leczo? 😁

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglada bardzo smacznie!
    http://www.flarri.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Takiego wpisu się nie spodziewałam na Twoim blogu. Poważnie!
    Bardzo miło mnie zaskoczyłaś, bo uwielbiam gotować i mam już plan co zrobię w tym tygodniu na obiad! :) Oby było smaczne jak wygląda, też nie lubię wodnistego więc zrobię krok w krok jak pokazałaś, smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  5. muszę spróbować :) a jakbym dodała kukurydzę?

    OdpowiedzUsuń
  6. Jeśli lubisz, to czemu nie :)
    czekam na fotkę^

    OdpowiedzUsuń
  7. co to za firma patelni na której podsmażałaś wszystko?

    OdpowiedzUsuń